Zarząd i Komisja Rewizyjna

Zarząd

Piotr Jabłoński
Prezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Architekt i konsultant z 20-letnim stażem w dziedzinie data center, sieci i bezpieczeństwa. Budował funkcjonalności w Unified MPLS, Adaptive Code Modulation oraz Autonomic Networking. Pracuje nad rozwiązaniami z uwzględnieniem analityki, serverless oraz uczenia maszynowego. Certyfikowany ekspert Cisco i VMware oraz architekt AWS i Google. Absolwent pierwszej edycji studiów Biznes.AI na Akademii Leona Koźmińskiego. Autor warsztatów i szkoleń, prelegent na konferencjach branżowych w tematach sieci, bezpieczeństwa i chmury publicznej.
Judyta Sawicka
Wiceprezes Zarządu
Prawnik transakcyjny i menadżer z ponad 10-letnim doświadczeniem. Entuzjastka nowych technologii, w szczególności w obszarze LegalTech, PropTech i rozwoju sztucznej inteligencji. Studentka pierwszej edycji studiów Biznes.AI: Technologia, Prawo, Zastosowanie Sztucznej Inteligencji. Współzałożyciel polskiego Stowarzyszenia.AI. Kieruje jako Head of Legal działem prawnym Globalworth w Polsce, aktualnie największego inwestora na rynku biurowym w regionie. Zaangażowana w rozwój firmy od początku okresu jej intensywnego wzrostu w Polsce, w tym w prowadzone przez firmę akwizycje oraz budowanie i usprawnianie wewnętrznych procesów. Członek zarządu Fundacji Globalworth w Polsce, zaangażowana rozwój jej działalności charytatywnej. Przed dołączeniem do Globalworth przez osiem lat pracowała dla międzynarodowej kancelarii prawnej Linklaters, prowadząc złożone transakcje na rynku nieruchomości komercyjnych oaz doradzając międzynarodowym inwestorom i deweloperom. Wyróżniona w rankingu Legal 500 GC Powerlist CEE.
Rafał Grodzki
Wiceprezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Zastępca dyrektora IT w Urzędzie Ochrony Danych Osobowych. Wieloletnie doświadczenie w IT oraz w biurze GIODO. Pasjonat sztucznej inteligencji, nowych technologii i metod wirtualizacji. Współorganizator konferencji wokół tematów zabezpieczania danych osobowych. Absolwent Politechniki Warszawskiej, Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Informatycznej oraz studiów Biznes.AI na Akademii Leona Koźmińskiego.
Łukasz Sadalski
Wiceprezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Przez ponad 20 lat zdobywał doświadczenie w międzynarodowych firmach z branży IT w obszarze technologii i sprzedaży. Pasjonat wykorzystania nowoczesnych technologii w biznesie. Entuzjasta technologii IoT, chmurowych i sztucznej inteligencji, patrzący na nie przez pryzmat zarówno korzyści, jak i ryzyk. Certyfikowany w specjalizacjach chmurowych Amazon AWS i MS Azure. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej i słuchacz studiów podyplomowych Akademii Leona Koźmińskiego.

Komisja Rewizyjna

Aleksander Stusio
Przewodniczący Komisji Rewizyjnej
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Radca prawny z wieloletnim doświadczeniem, entuzjasta nowych technologii, w tym stosowania sztucznej inteligencji w sferze prawa i biznesu. Absolwent studiów podyplomowych Biznes.AI: Technologia, Prawo, Zastosowanie Sztucznej Inteligencji, członek Rady Fundacji Radców Prawnych “IUS”, były wykładowca w jednej z wiodących w Polsce platform związanych z edukacją prawniczą, wspólnik w Kancelarii Radców Prawnych.
Maciej Byliniak
Członek Komisji Rewizyjnej
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Menadżer i kierownik projektów od wielu lat związany z branżą retail i FMCG w Polsce i regionie CEE. Magister psychologii w zarządzaniu oraz absolwent pierwszej edycji studiów podyplomowych Biznes.AI na Akademii Leona Koźmińskiego. Pasjonat nowych technologii, zwłaszcza wykorzystania sztucznej inteligencji w celu optymalizacji procesów biznesowych i wsparcia zespołów roboczych. Entuzjasta i praktyk zwinnych metodyk zarządzania oraz organizacji turkusowych.
Agnieszka Rapcewicz
Członek Komisji Rewizyjnej
Mecenas przy Okręgowej Radzie Adwokackiej w Warszawie. Specjalista w zakresie ochrony danych osobowych oraz wpływu sztucznej inteligencji na ich bezpieczeństwo. Wygłasza prelekcje na konferencjach oraz tworzy opracowania specjalistyczne w zakresie prawa i SI.