Zarząd i Komisja Rewizyjna

Zarząd

Piotr Jabłoński
Prezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Architekt i konsultant z 20-letnim stażem w dziedzinie data center, sieci i bezpieczeństwa. Budował funkcjonalności w Unified MPLS, Adaptive Code Modulation oraz Autonomic Networking. Pracuje nad rozwiązaniami z uwzględnieniem analityki, serverless oraz uczenia maszynowego. Certyfikowany ekspert Cisco i VMware oraz architekt AWS i Google. Absolwent pierwszej edycji studiów Biznes.AI na Akademii Leona Koźmińskiego. Autor warsztatów i szkoleń, prelegent na konferencjach branżowych w tematach sieci, bezpieczeństwa i chmury publicznej.
Agata Gajda-Stępniak
Wiceprezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Menedżer zorientowany na wyniki z prawie 13-letnim doświadczeniem w międzynarodowych projektach. Wspiera globalnych klientów w wielomilionowy projektach i w transformacji cyfrowych na dużą skalę. Entuzjastka nowych technologiach ze szczególnym zainteresowaniem blockchainem i sztuczną inteligencją (SI). Swoje doświadczenie uzupełnia ciągłą edukacją w kraju i zagranicą oraz formalnymi certyfikacjami.
Anna Malinowska
Wiceprezes Zarządu
Współtwórczyni i założycielka Stowarzyszenia.AI. Psycholożka, trenerka, menedżerka z wieloletnim doświadczeniem w pracy nad rozwojem kompetencji zawodowych i osobistych. Head of Learning&Deveopment w Ringier Axel Springer Polska. Absolwentka Psychologii na Uniwersytecie SWPS, studiów MBA na Uniwersytecie Gdańskim oraz Pedagogiki na Uniwersytecie Warszawskiem. Absolwentka pierwszej edycji studiów Biznes AI na Akademii Leona Koźmińskiego. Promotorka kompetencji cyfrowych i sztucznej inteligencji. Autorka partnerskiego programu rozwoju cyfrowego na Uniwersytecie SWPS. Mentorka w programie Fundacji Digital University w zakresie rozwoju kompetencji cyfrowych.
Judyta Sawicka
Wiceprezes Zarządu
Prawnik transakcyjny i menadżer z ponad 10-letnim doświadczeniem. Entuzjastka nowych technologii, w szczególności w obszarze LegalTech, PropTech i rozwoju sztucznej inteligencji. Studentka pierwszej edycji studiów Biznes.AI: Technologia, Prawo, Zastosowanie Sztucznej Inteligencji. Współzałożyciel polskiego Stowarzyszenia.AI. Kieruje jako Head of Legal działem prawnym Globalworth w Polsce, aktualnie największego inwestora na rynku biurowym w regionie. Zaangażowana w rozwój firmy od początku okresu jej intensywnego wzrostu w Polsce, w tym w prowadzone przez firmę akwizycje oraz budowanie i usprawnianie wewnętrznych procesów. Członek zarządu Fundacji Globalworth w Polsce, zaangażowana rozwój jej działalności charytatywnej. Przed dołączeniem do Globalworth przez osiem lat pracowała dla międzynarodowej kancelarii prawnej Linklaters, prowadząc złożone transakcje na rynku nieruchomości komercyjnych oaz doradzając międzynarodowym inwestorom i deweloperom. Wyróżniona w rankingu Legal 500 GC Powerlist CEE.
Rafał Grodzki
Wiceprezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Zastępca dyrektora IT w Urzędzie Ochrony Danych Osobowych. Wieloletnie doświadczenie w IT oraz w biurze GIODO. Pasjonat sztucznej inteligencji, nowych technologii i metod wirtualizacji. Współorganizator konferencji wokół tematów zabezpieczania danych osobowych. Absolwent Politechniki Warszawskiej, Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Informatycznej oraz studiów Biznes.AI na Akademii Leona Koźmińskiego.
Sebastian Kwaśny
Wiceprezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Przedsiębiorca, doradca biznesowy i aktywny inwestor. Ponad 20-letnie doświadczenie zdobywał m.in. w giełdowych spółkach informatycznych jak i mniejszych firmach z obszaru ITC, blockchain i bioinformatyki. Pasjonat nowoczesnych technologii, w tym blockchain i sztucznej inteligencji. Twórca nowych inicjatyw i współzałożyciel startupów w branżach IT, Bio-IT, AI, fintech, blockchain.
Łukasz Sadalski
Wiceprezes Zarządu
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Przez ponad 20 lat zdobywał doświadczenie w międzynarodowych firmach z branży IT w obszarze technologii i sprzedaży. Pasjonat wykorzystania nowoczesnych technologii w biznesie. Entuzjasta technologii IoT, chmurowych i sztucznej inteligencji, patrzący na nie przez pryzmat zarówno korzyści, jak i ryzyk. Certyfikowany w specjalizacjach chmurowych Amazon AWS i MS Azure. Absolwent Szkoły Głównej Handlowej i słuchacz studiów podyplomowych Akademii Leona Koźmińskiego.

Komisja Rewizyjna

Aleksander Stusio
Przewodniczący Komisji Rewizyjnej
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Radca prawny z wieloletnim doświadczeniem, entuzjasta nowych technologii, w tym stosowania sztucznej inteligencji w sferze prawa i biznesu. Absolwent studiów podyplomowych Biznes.AI: Technologia, Prawo, Zastosowanie Sztucznej Inteligencji, członek Rady Fundacji Radców Prawnych “IUS”, były wykładowca w jednej z wiodących w Polsce platform związanych z edukacją prawniczą, wspólnik w Kancelarii Radców Prawnych.
Maciej Byliniak
Członek Komisji Rewizyjnej
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Menadżer i kierownik projektów od wielu lat związany z branżą retail i FMCG w Polsce i regionie CEE. Magister psychologii w zarządzaniu oraz absolwent pierwszej edycji studiów podyplomowych Biznes.AI na Akademii Leona Koźmińskiego. Pasjonat nowych technologii, zwłaszcza wykorzystania sztucznej inteligencji w celu optymalizacji procesów biznesowych i wsparcia zespołów roboczych. Entuzjasta i praktyk zwinnych metodyk zarządzania oraz organizacji turkusowych.
Michał Wieczorek
Członek Komisji Rewizyjnej
Współtwórca i założyciel Stowarzyszenia.AI. Zawodowo zajmujący się zarządzaniem projektami IT oraz rozwojem cyfrowych produktów. Absolwent Politechniki Śląskiej oraz Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach, swoją pasję do nowych technologii z powodzeniem stosuje w realizowanych przedsięwzięciach biznesowych. Zainteresowanie sztuczną inteligencją rozwijał jako słuchacz pierwszej edycji studiów Biznes.AI na Akademii Leona Koźmińskiego.