Stowarzyszenie.AI partnerem społecznościowym Data Science Summit!

Stowarzyszenie.AI partnerem społecznościowym Data Science Summit!

Miło nam poinformować, że Stowarzyszenie.AI zostało partnerem społecznościowym IV edycji konferencji Data Sciensce Summit – największego wydarzenia o tematyce data science w Polsce adresowanego do wszystkich osób związanych lub zainteresowanych szybko rozwijającym się obszarem przetwarzania, analizy i wizualizacji danych oraz uczenia maszynowego.

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konferencji już za tydzień, 16 października! Wydarzenie odbędzie się w tym roku w hybrydowej formule – konferencji i targów online oraz stacjonarnych wydarzeń towarzyszących (preparty i afterparty). W programie konferencji znajdziecie między innymi wystąpienie Piotra Jabłońskiego – prezesa Stowarzyszenia.AI, a na naszym profilu LinkedIn i blogu przygotujemy relację z wydarzenia.

DSS to przede wszystkim ponad 12 równoległych ścieżek tematycznych i ponad 100 prezentacji prowadzonych przez najbardziej pożądanych ekspertów z Polski i zagranicy. W zakres tematyczny konferencji wchodzą m.in.:

• Artificial Intelligence, Machine Learning, Data Mining & Exploration
  • Analityka i statystyka w informatyce
  • Programowanie i narzędzia w data science – Python, R, Scala i inne
  • Hurtownie danych, Big Data, Real Time Data Processing
  • Cloud Computing w obszarze danych
  • DataOps
  • Wizualizacja danych, Business Intelligence, Raportowanie
  • Trendy i innowacje data science

Równolegle do konferencji, w trakcie wydarzenia odbędzie się również Data Science Expo – wyjątkowe w skali kraju targi usług, rozwiązań i technologii, połączone z targami pracy. To tutaj będzie można spotkać czołowych pracodawców branży data science oraz zapoznać się z najnowszymi technologiami i usługami, jakie oferują wiodące organizacje tego obszaru. Oprócz tego organizatorzy dla wszystkich gości przygotowali liczne (stacjonarne w Warszawie) okazje networkingowe.

Więcej informacji i rejestracja: www.DSSconf.pl

Facebook: www.facebook.com/DSSconference