Włącz się do stowarzyszenia

Stowarzyszenie.AI jak każda organizacja tworzone jest przez ludzi i dla ludzi. Stowarzyszenie.AI powołaliśmy z potrzeby dzielenia się wiedza i doświadczeniem dotyczącym sztucznej inteligencji z innymi oraz szeroko rozumianego budowania kompetencji cyfrowych i społecznych, ale nie tylko…

To dlatego wśród założycieli Stowarzyszenia.AI znalazły się osoby o różnorodnych profilach – od prawników po menadżerów, od psychologów po inwestorów, od osób, które mają na swoim koncie po kilkanaście projektów związanych z uczeniem maszynowym po „AI-owych żółtodziobów”. Ty również możesz stać się częścią wyjątkowej społeczności budowanej przez Stowarzyszenie.AI!

Kto może zostać członkiem stowarzyszenia?

Członkiem stowarzyszenia może zostać osoba fizyczna lub osoba prawna. Przy czym osoba prawna może zostać jedynie członkiem wspierającym Stowarzyszenie.AI.

Osoba fizyczna, która chce wstąpić do stowarzyszenia jako Członek Zwyczajny musi spełnić szereg kryteriów takich jak pełna zdolność do czynności prawnych czy nieposzlakowana opinia, ale również musi wyznawać wartości spójne z tymi, które przyświecają stowarzyszeniu i stoją w centrum podejmowanych inicjatyw, tj. np. uczciwość, szacunek, obiektywizm, współpraca, wzajemna pomoc i odpowiedzialność.

Jak zostać członkiem stowarzyszenia?

O przyjęciu kandydata do stowarzyszenia decyduje Zarząd na podstawie kryteriów merytorycznych ze szczególnym uwzględnieniem:

• ukończonych studiów licencjackich I stopnia lub magisterskich II stopnia, lub studiów podyplomowych na kierunku związanym ze sztuczną inteligencją;
  • posiadanego tytułu doktora nauk prawnych, ekonomicznych, społecznych lub technicznych.

Wciąż studiujesz lub nie posiadasz dyplomu/tytułu powyższych studiów kierunkowych? To nie problem! Aby zostać członkiem Stowarzyszenia.AI wystarczy również rekomendacja dwóch innych członków stowarzyszenia, w tym przez jednego członka Zarządu lub założyciela.

Wyślij do nas email o tym, że chcesz przystąpić do stowarzyszenia na adres kontakt[at]stowarzyszenie.ai lub poprzez poniższy formularz podając przy tym poniższe informacje:

• Imię i Nazwisko
  • Swój adres email (jeżeli piszesz poprzez formularz)
  • Odnośnik do profilu na stronie uczelni, LinkedIn lub potwierdzenie posiadanego dyplomu studiów lub tytułu naukowego. Jeżeli tego nie posiadasz, to wskaż proszę członków stowarzyszenia, którzy mogą Ciebie zarekomendować.

Prześlemy Ci deklarację członkowską, którą należy w formie pisemnej lub elektronicznej (e-mail) złożyć do Zarządu Stowarzyszenie.AI.

Co dalej?

Po pozytywnej decyzji Zarządu i uiszczeniu składki członkowskiej będziesz mógł cieszyć się z bycia częścią wyjątkowej społeczności skupionej wokół AI w Polsce oraz włączać się w inicjatywy podejmowane przez stowarzyszenie, a także brać udział w organizowanych przez nas wydarzeniach.