Hack4Environment już za nami!

Hack4Environment już za nami!

8 i 9 stycznia 2021 roku odbył się hackathon Hack4Environment, którego patronem medialnym było Stowarzyszenie.AI. W ramach tego wyjątkowego wydarzenia zorganizowanego przez DIH4.AI (Digital Innovation Hub) oraz organizację Women in Machine Learning & Data Science 17 drużyn zmierzyło się z jednym z dwóch zadań konkursowych:
– stworzeniem aplikacji mobilnej do wykonywania zdjęć i oznaczania na nich odpadów
– stworzeniem programu, który na podstawie zdjęć śmieci z lokalizacją stworzy mapę nielegalnych wysypisk.

Wydarzeniu towarzyszyły prelekcje dotyczące zagadnień związanych ze sztuczną inteligencją – od prawa, przez technologię aż po biznes.

Zespoły biorące udział w wydarzeniu przez cały czas jego trwania korzystać mogły z pomocy mentorów, którzy wspierali je w pracach nad zadaniami konkursowymi. Ostatecznie 13 z 17 zespołów udało się ukończyć zadania w wyznaczonym limicie czasowym.

Poniżej dołączamy pełną listę lauretów konkursu wraz z członkami zespołów.

ZADANIE 1:

I miejsce: Artur Formella, Klaudia Formella-Mróz
II miejsce: Paweł Recław, Piotr Recław, Agata Recław, Bartosz Multan
III miejsce: Michał Marciniak, Szymon Niemczyk, Stanisław Zamora, Paweł Żbikowski

ZADANIE 2:

I miejsce: Mateusz Piechocki, Łukasz Pięta, Bartosz Ptak, Piotr Wyrwiński, Cezary Waligóra
II miejsce: Paulina Przychodzeń, Agnieszka Lewicka, Michał Kazula, Michał Dolecki, Michał Przychodzeń
III miejsce: Szymon Janowski, Marcin Hradowicz, Bartosz Mikulski

Wyróżnienie: